Friday, January 21, 2011

The Star Edged?

Watch out Media Prima, Redberry ...! 

Read all at TnT, h e r e.

11 comments:

Anonymous said...

Redberry nak watch out buat ape?

Chuck Berry

raja strawberry said...

Reberry? apa tu redberry..sapa tu redberry?

Anonymous said...

again, its all related to your misgivings and sour grapes attitude

AL QAAF said...

you are the malaysian hero

Anonymous said...

Datuk Rocky,

The Edge ni dah jadi macam 'cult' dalam finance/investment fraternity.

In fairness, Tong take long term approach masa nak bangunkan The Edge. Mula-mula dulu tulis pasal bisnes tambah sikit pasal polisi ekonomi lepas tu pasal politik dan seterusnya.

Awal-awal dulu The Edge ni free. Nampak ada progress kenakan sikit bayaran sampai lah pada harga hari ini. Sama juga dengan by products dia orang macam Personal Money dan sebagainya.

Kalau tengok pada retail price dan circulation memang payah nak buat duit. Tengok iklan dalam tu rata-rata jenama besar yang kadang-kadang bergulung lidah nak sebut. Itu yang rasanya buat duit banyak.

Kalau nak kira tak de lah rocket science sangat pun dia orang buat dalam masa 10 ke 15 tahun yang lepas as far as content is concerned. Instead of reporting 'plain' macam orang lain dia raise some questions along the way. Tu nampak analytical. To be fair to the others, dia orang weekly publication so lebih masa nak buat macam tu.

Fast forward, bila dah ada follower dan credibility content datang cari dia orang.

Tetapi jangan bimbang Datuk, kebelakangan ni dia orang punya content pun nampak ada 'kureng' sikit. Barangkali yang feed content dah buat blog sendiri. Pertukaran generasi penulis pun kalau tak handle betul-betul pun boleh bagi kesan. Susah nak cakap la Datuk.

Pendek kata Datuk, apa-apa yang kita nak buat kena sabar, tekun dan fokus. Insyallah.

men-on-the-street

PANJI HITAM 61 said...

Spot on, men on the street.

The word is perseverance, slowly but surely, and this word is alien to BN and PR politicians.

Fisaabillillah.

monsterball said...

Overpriced no problem.
Just pay what he wants and make sure 10% commission back to the one approve the deal.
Everything must have a minimum 10% commission or no deal.

Anonymous said...

why merged as with no competition, the media industry would go to the dogs like our civil service. msian enterprises must compete more lah. how to be jaguh globalisation if everything here want to merge

Rahim Rahmat, Ahli UMNO Cawangan Shah Alam said...

Apa ni Dato'?

Anak Tan Sri Khir Johari bekas Menteri Pendidikan dibawah tiga Perdana Menteri Malaysia telah menjadi...... ahli DAP!

Siapa cakap DAP itu bukan untuk orang Melayu?

Sah DAP ini terbuka kepada mana-mana bangsa dan agama.

Yang tak boleh masuk UMNO, orang Cina dengan India yang Hindu dan Buddha.

Dato', nak buat apa sekarang ni Dato'?

Anak pembesar UMNO yang berpangkat Menteri pun dah masuk DAP.

Kita di UMNO ni nak buat apa Dato'?

Dato' ada tak cadangan strategi untuk lawan balik?

Sekian.

Anonymous said...

Star buy The Edge? Can make money or not?

Why not they cut the big, fat salaries of the top editors and directors. During Steven Tan's time (ex MD) he was earning to the tune of about RM10 million a year!

Ask their Linda Ngiam (CEO) to cut her fat salaries first instead of kicking out so many good staff members who reached 55 in 2009.

Prior to her becoming CEO, Star used to keep people until past 70 years old There was a sports sub-editor who worked till mid 70s and people like V K Chin only left in his 70s.

But when Linda Ngiam took over she kicked out so many staff members but later took back those who crawled back kissing feet.

Star poured millions to acquire Cityneon - a Singapore-based company to go into exhibition business but lost RM24.3 million in goodwill impairment loss in the first year.

Buy The Edge? RM180 million? That $%# woman is going to face shareholders' wrath!

STAR & EDGE said...

STAR and the EDGE and the SUN..notice who are the owners..Chinese business men.
Who else if not Vincent Tan.

The SUN is a platform for anti Malay Terence Fernandex to rant about UMNO under the guise of citizens ..Nades etc all unemployable writers..
The Sun is owned by Berjaya.

The Edge is owned by that organised gambling koncho licensed by the Mahathir..Vincent Tan.

The STAR is owned by MCA. So the tone of the papers are all critical of UMNO and the Federal Constitution on scholarship etc..

Never about the billions amassed by the Chinese. They are smart so no need to talk about those billions they deserved the monopolies given by Mahathir.

So focused on the small contracts given to Malays... u get it.