Thursday, November 18, 2010

Satu lagi project buruk2kan nama Malaysia



Anwar samakan kerajaan Malaysia dengan (j)unta di Burma. Bila Anwar Ibrahim mula mengata-ngata media kat negara kita ni, saya benar2 bosan. Nak muntah. Sebab masa beliau Menteri yang berkuasa keatas media arus perdana dulu, cerita bosnya Dr Mahathir pun beliau suruh sorok kat muka dalam. Tanya Nazri Abdullah kalau tak percaya. Tanya Empat Budak Melayu. Saya ingat sangat sebab saya masa tu dah jadi pengarang akhbar (Business Times). Saya dapat bandingkan dulu masa zaman media dibawah telunjuk Anwar, selepas media terlepas dari telunjuk beliau, dan macamana media arus perdana beroperasi sekarang  ...

Masa tu korang ingat Pembangkang boleh dapat 20 minit airtime kat TV? Toksah mimipi.

Datuk Seri, toksah salahkan media. Takkan nak suruh akhbar dan tv siarkan cerita elok2 sahaja pasal pembangkang. Bila ada berita sensasi di PKR, mestilah media tonjol-tonjolkan juga. Pekung keraajaan pun kami dedahkan, sampai ada yang hilang mata pencarian ... Datuk Seri jagalah Suara Keadilan, portal2 berita seperti Free Malaysia Today, Malaysia Today, Malaysiakini dan Malaysian Insider, dan jugak agensi2 bertia luar negera tu ... You had the chance to liberate the Malaysian media but what did you do? So hush now.

41 comments:

  1. Anonymous12:29 pm

    What Anwar Ibrahim implies is not totally untrue. Junta's styles of leadership not only exist in Burma but the same style is being practices by one of the local political party which is in the middle of the process of selecting its leaders. A process that not very much different to Junta itself.

    Padlock Homes

    ReplyDelete
  2. Wilson1:10 pm

    I wonder why foreigners are more likely to trust non-MSM?

    ReplyDelete
  3. Jibam1:11 pm

    rasanya itu bukan kenyataan dari DSAI kn? itu selective tweet dr pembaca.ehem.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:29 pm

    Awak pun patut memperjuangkan kebebsan tersebut dan jangan menyesal macam Anwar bila dah tak de kuasa.
    Awak pun jangan jadi matlaon dan mangkok sebab duduk sedap dan lupa perjuangan kecuali lah awak ni kaki bodek!!!
    Poraaah la rocky, expect people like you to lead rather than to bodeking and surely you know!!!

    ReplyDelete
  5. Anonymous2:35 pm

    Ok ape Msia sama Myanmar. Dulu Myanmarpun negara kaya, sampai nake jadi ngri majuuu, tp, ahli politik yg kotor, istegi mrk yg jijik, jatohkan ngri tu akhirnya. Buka RTM, Msia pun skg ni menuju ke arah yg sama - ahli politik kotor dan bini, serta sanak saudara yg menjijikan. Pasai media, I tak taao lah, sbbb I bukan pahaam sgt pasai media disini dan disana.

    Boo Jai.

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:52 pm

    pekung kerajaan pun kami dedahkan...
    hahahha..sure or not..?? hahaa...

    vote out UMNO in the upcoming GE...

    ReplyDelete
  7. Anonymous2:53 pm

    Masa tu Anwar masih dalam UMNO, sekarang bukan lagi. Its a different Anwar la..tambah lagi selepas kena tibai kat mata..dan masuk jel. Pengalaman itu kan mengubah seseorang. You pernah kena tibai oleh KPN dan masuk jel ke?

    sri hartamas

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:56 pm

    If you can tell me the meaning of "mimipi" (para 2), "keraajaan" (para 3) and "bertia" (para 3), then I'll believe that you are a "pengarang". Otherwise you may quit bullsh!tting.

    ReplyDelete
  9. joyalina3:11 pm

    saudara,

    anwar memang sudah hilang modal. dia tidak ada langsung local standi untuk mengkritik kerajaan. waktu beliau timbalan PM/menteri kewangan, beliau "bela" nazri abdullah (ketua pengarang Berita harian), Yunus Said (TV3) dan kalau tak silap saya, Johan Jaafar (Utusan Malaysia). Ini semua penyokong kuat dan sahabat akrab beliau. Nazri, kroni besar dia, yg di amanatkan menjaga "investment" beliau. Nazri dari wartawan (macam wartawan lain) terus jadi hartawan yg mempunyai property di Afrika Selatan dan UK.

    Mereka ikut arahan Anwar. Anwar CONTOLLED the press, my friends. (and he was NOT the PM). SO, let me tell you, he has no credibility now to be whacking the mainstream media.

    And if you so much as asked him questions which he resented, he will herdik you. That is why a lot fo the media guys (yg went through the Anwar control media era) now are showing Anwar their middle finger.

    So you goons in PKR and Pakatan -- awak semua baru kenal Anwar...Kami kenal dia laaamaaaa duuuluuu.

    Dia sudah makan kamu lu orang.....

    ReplyDelete
  10. Datuk,

    Dulu 1993-1998 TARING SEBENAR Anwar "Mat King Leather" Ibrahim dah nyata.

    Antara 1998-2002/2003, SIFAT SEBENAR "Darling of the New Con Jews" telah terserlah. Beliau sanggup manipulasi fakta, berbohong, memperkudkan emosi sehingga rakyat tergamak merusuh dijalanan macam samseng (Memang bukan budaya orang Malayia!).

    Sekarang, semenjak 2004 WARNA SEBENAR pula kita nampak.

    Tak percaya, tanyalah YB YB Dato' Seri Zahrain Hashim, Mohsin Fadzil, Wee Choo Keong, Tan Tee Beng, Zulkifli Nordin, Osman Jailu, Jamaluddin Radzi, Mohd, Fairus Khairuddin, Badrul Hisham, Mohd. Radzi Salleh dan Hee Yit Foong.

    Tak percaya lagi. Tanyalah Dr Chandra Muzaffar, Abdul Rahman Osman, Ruslan Kassim, Ezam Md. Noor, Lokman Noor Adam, Marina Yusuf ramai lagi pemimpin PKR yang "Tertipu", "Ditipu", "Keyakinan Palsu" dan sebagainya.

    Sesiapa yang meyakini lagi Kepimpinan dan politik yang dibawa Anwar "Pembohong Tegar" Ibrahim adalah mereka yang paling malang kerana gagal melihat realiti sebenar, yang tidak boleh lagi disaluti dengan apa jenis dan bentuk manisan lagi.

    Mana mungkin Barat termasuk pemimpin seperti Al Gore, Robert Rubin, Madeline Albright, William Cohen, James Wolfehnson, Paul Wolfowitz, Charlene Barshefsky. John C Mallot dsbnya memberikan perhatian begitu perihatin kepada Mantan-Banduan-Salahguna-Kuasa itu sekiranya AGENDA YANG TERSIRAT itu sebenarnya sudah TERSURAT?

    ReplyDelete
  11. What do you expect from a paid UMNO B
    blighter to write about Anwar?
    Saya pun bosan bacha ku ambil bodek Najib...sampai ini macham.
    Tak tau malu ka?

    ReplyDelete
  12. Jibam: pernah guna twitter ke? Itu komen balas Anwar terhadap tweet org lain.

    jgn jadi bangang sgt kalau ye pn nk komen.

    ReplyDelete
  13. abso'fucking'lutely..

    anwar, just retired la...

    ReplyDelete
  14. tweet frm pembaca, read the comment. Frm DSAI le tu. tak pernah tweet ke?

    ReplyDelete
  15. Pekara yang betul daripada ANWAR hanyalah satu.....
    Kalau ia bercakap..... semuanya adalah BOHONG !
    Kalau dia diam...... semuanya adalah PALSU.!

    ReplyDelete
  16. Anonymous7:03 pm

    people are tired of the old regime on both camps. go go away, make way for the new ones.

    ReplyDelete
  17. Anonymous8:05 pm

    Likening Malaysia to Myanmar? Obviously that twit has never been to Myanmar.

    ReplyDelete
  18. Anonymous9:19 pm

    Rocky

    Kalau Anwar ni suka membelit, tu aku tak heran.

    Tapi pengikut dia yang taksub kena belit, tu memang aku heran.

    Kalau tak suka cara umno, jangan le biar diri di perbodohkan oleh Anwar.

    ReplyDelete
  19. Anonymous10:52 pm

    Ben said,

    don't surprise, there is strategy of DSAI, he was BN trained before. Their perang saraf is very strong. but to talk bad of your country is really unpatriotic. Don't be surprise other will do the same thing when DSAI come to power

    ReplyDelete
  20. Anonymous11:39 pm

    takyah dato' seri2,panggil aljub jer lagi santai.dia kan suka kutuk malaysia,benci malaysia,tarik balik jer gelaran dato seri dia tuh.

    Aljub nak samakan diri dia dgn Aung San Suu KYi?????kahkahkakahka...

    KY Jelly bolehla bro...

    ReplyDelete
  21. Anonymous12:02 am

    Dato Rocky
    2 x 3, kata dulang paku serpih.. Rakyat.. He3..

    ReplyDelete
  22. Anonymous7:13 am

    Sebenarnya yang jadi pengikut dia tu, pasai tak FAHAM SEBENDA.

    Macam Skillyannon and her Singapore Malay Lantern girls..

    Ikut membabi buta bawa lantern. Mujur budak2 tu tak turut cucuk lidah angkat KAVADI..hahaha

    Yang duk jual lantern dan lilin duk sengeh macam kerang busuk.. Bisnes lantern, lilin MAJU..

    Kalau Anwar takder pengikut macam Skillyannon, macam mana dia nak maintain his lavish lifestyle?

    PERWIRA

    ReplyDelete
  23. Anonymous8:29 am

    SiPolan,
    dalam next year budget dah masuk ke system computer baru 4ur desk?

    Best kan, tahun lepas APEK tu bagi FREE GIFT kat you, external 500gb, sampai 10ketol! Nak beli seketol dah RM300 kalo 10ketol hmmmm RK3K…

    BAIK HATI BETUL APEK TU KAT YOU nuuu

    Agaknya dulu Anwar jadi Menteri Kewangan, berapa bungkus serbok kopi FREE GIFT sekali dia dapat?

    KEMPEN ANTI RASUAH SE DUNIA

    PERWIRA

    ReplyDelete
  24. Anonymous9:22 am

    You are now becoming UMNOer and UMNOer every day Rocky... you can only see opposition talked bad about our country but you your eyes, ears and mouth, and tied your hands from writting, when Chua Soi SEX talked bad about Hari Raya AidilAdha.

    ReplyDelete
  25. selective tweet. stupid Jibam.

    ReplyDelete
  26. Anonymous10:43 am

    Anwar tidak berperinsip. Mengetuai Angkatan Belia Islam ABIM. Nama sempena agama Islam. 2 kali dituduh main belakang.

    Diambil Tun Dr Mahathir masuk UMNO. Dilorongkan sehingga jadi DPM. Digigitnya tangan yang mengangkat dia dari lembah biasa. Kalau sabar, dia dah jadi PM masa Tun Dol jadi PM di 2002.

    Anwar sudah "desperate". Istilah BMnya berbagai - teruk; terdesak; habis ikhtiar; nekad.

    Dia juga jadi "desperado". Istilah BMnya - banjingan; penyangak; penjahat nekad; sanggup melakukan apa saja.

    Nak rampas kuasa melalui katak lompat tak berjaya. Nak harapkan PRU13, tak tentu dapat bertanding sebab kes liwatnya diMahkamah. Kalau dapat tanding pun, tak tentu masuk jel ke tidak bila selesai bicara.

    PKRnya sekarang tunggang langgang, lintang pukang. Zaid hero sudah jadi zero kata suatu portal. Saman menyaman. Betul Anwar memecahkan perpaduan Melayu tapi sekarang orang bincang Melayu bersatu tak masuk kira dia pun. Orang cakap UMNO dan PAS saja.

    Anwar anak beranak pun nampaknya lintang pukang. Belom apa apa nampak nak dirikan dinasti macam Lim Kit Siang dan Lee Kuan Yew. Dahlah isterinya Presiden, anaknya pun nak tanding jadi Timbalan ke hape ke. Macam budak berhingus Khairy diUMNO. Budak berhingus Nurul nak lawan debat TDM konon.

    Anwar nampak sudah "gone case". DAP pun nampak tak kisah sangatkan dia. Sibukkan dengan Nik Aziz yang selalu ternganga bila dengar Lim Kit Siang atau Lee Kuan Yew cakap.

    Jadi, macam cicak putus ekor le dia. Terlari kesana, terlari kesini. Apa saja yang dia boleh cakap dia cakap. Apa dia peduli pasal burukkan nama Malaysia.

    Kawan kawan dia yang BigDogDotCom sebut diatas tu semuanya Yahudi. Dia rapat dengan Yahudi walau pun dulu memimpin ABIM. Dia tak kisah asalkan dapat sokongan bagi kes sodominya. Dia katakan sistem pengadilan kita tidak saksama dsbnya. Dia desperado.

    ReplyDelete
  27. Anonymous10:58 am

    Macam budak kecik. Menangis mintak aiskrim.

    Amerika dah tak layan, pergi Australia. Kena getah tak dapat jawab soalan, salahkan UMNO jugak.

    What a big pussy!

    Ooops. I mean ass.

    ReplyDelete
  28. One motive explains all Mr Anwar's actions - his greed for power. And he will sacrifice anything, including his country, in his pursuit of power.

    Odd that a litigious Dr Rais advises Mr Anwar to look at Malaysia with his (Mr Anwar's) heart.

    ReplyDelete
  29. Anonymous2:34 pm

    betulla anon b4 wa cakap.
    cara lu org pikir macam ape je, wa pun taktau.
    adatla.. we all learn from our past mistakes. tu namanya baru manusia.
    lu pun agaknya[if wa silap wa minta maap skrang] dulu rock kapak. ingat tuhan pun kadag2/ 'suam-suam'. skrang lu xyah cakap org tengok air muka lu pun org tahu lu ni jenis yg rajin solat. tahajjud pun kalau tak kadang2, selalu lu buat.
    for that; is it fair aka adil for lu to be judged for the 'mamat' that u are now based on the 'mamat' that lu used to be before??

    cuba pikiaq sat..
    take a deep breath n pikir.
    pikir2 dalam2.
    not with ur mere 'logic' tapi with ur qalb.
    org yg betul2 menang in ths life are those yg besok ke, lusa ke, malam karang ke; mati dlm keadaan ruhnya punya qalbun saliim. pi check quran ayat mana surah berapa.
    benda ni tuan punya sekalian alam dah state clear2 dlm the one ultimate 'manual' for all mankind. lu org lagi sini nak bikin kecoh 'stereotyping' orang.
    cermin ada?

    pas ni, ketuk tempurung kepala lu org n ask ur own aqal n soul ;"sukakah aku diperlakukan begitu oleh manusia lain???"
    JUJUR.
    be honest to ur own soul.
    the mathematics is simple.
    in Islam.., treat others as u would like to be treated by others.


    semoga lu, wa n kita orang semua tak mati dalam keadaan 'ada mata tapi tak memandang, ada telinga tapi tak mendengar, ada hati tapi tak memahami' aka lembu.
    pi buka translation of al-quran.[7:179]


    [kata kunci hidup kat 'sini' ni je beb...: JUJUR; PADA YG HAQQ.]


    assalmu'alaikum,

    thariq bin ziyyad.

    ReplyDelete
  30. oRang kAmpong5:38 pm

    Aku rasalah xyah kita bincang sgt pasal blader anWAR ni org kampong melayu abis xpecaya belake dah kat dier klu ada pun yg pecaya apek2 hak beli getah buku di kampong.aku jamin omputih lg xpecaya kat dier.korang aku xtaulah org sekolah tinggilah katakan.xp nak kata org kampong melayu bodoh bab xcayakan blader anWAR rasanya xblh juga bab anak2 dierorang pun masok u gak mcm korang.sebut pasal blader anWAR aku teringat kat jiran aku sorang lawyer bangsa singh.pompuan dier dokter.satu ari dier kene buasir nak ngabor ke pompuan dier dokter tu dier malu.dier masoklah dlm tandas cangkong sambil membawa cermin tuk melihat status buasir dier tu dah sampai ke mne.smbil mengcankoong dier huloorlah cermin tu kat bawah dubor dier.tiba2 dgn xsengaja anunya tegang.dier pon apalg marahlah.APAAA... SENDIRI PON MAU LAWAN KAAA? jgn marah aku cerita pasal jiran aku jer.

    ReplyDelete
  31. Anonymous6:11 pm

    Anwar sudah kena kuman tahi..sudah tak waras ?

    ReplyDelete
  32. Anonymous8:53 pm

    anwar ni cari makan jadi tukang baca script lah

    script dia ni mengikut kemahuan para pendengarnya

    dia ni dah tak tahu mana yang benar, mana yang bohong

    pada dia tu semua tak penting - yg penting padanya ialah duit dan nafsu

    ReplyDelete
  33. Aiyo B.A.B.I de we look like penis to you ? Even the otak 3 suku can smell the fish in your pants man ? So this is Myanmar and u are SUU Kyi what a fag,such a vain SOB that rob freedom from us,soon we will have a cross dress opposition leader.

    ReplyDelete
  34. Bila dapat semua dan di sanjung tinggi 'dia' tersengeh lebar...

    Maka semua nya...baik-baik belaka. You are my beloved friends.... dunia akhirat you!

    Bila kesilapan mengagongkan diri sendiri melampaui batas maka jari telunjuk bukan lagi SATU tetapi merangkumi batu,kayu,api,cahaya, bayang atau apa saja bentuk yang dah tahu tidak memberi makna apa-apa...

    Terlalu ramai kat Malaysia sekarang tapi masih 'mengadah' kat sini...

    Minta lah kuasa kat 'batu tengkalan',mana tahu nanti ia boleh jadi Pemimpin Benar,betul tak rocky's bru ?

    Kalau tak tahu batu tengkalan, biasakan diri jenguk-jenguk orang kampung...nanti kita sedar siapa kita.

    ReplyDelete
  35. masa dato' seri annuar as timbalan menteri, saya really admirer him tapi kini beliau sangat berubah, negara yg beliau tinggal seperti musuh nya sendiri, seperti perpatah, kacang lupa kan kulit.. Yes..beliau ada agenda nya sendiri kenapa buat all this, what he think or say are not same with his action...semua nya ada kepentingan beliau sendiri.. so sad..that all i can say, walau bagaimana pun masih ramai lagi still sayang kan malaysia..

    ReplyDelete
  36. Anonymous10:22 am

    Anwar adalah org teraniaya..tanpa sebab munasabah diperlakukan oleh mahadir..masalah dimalaysia berpunca dari mahadir..kerana mahadir seorg yg kotor lagi menjijikkan..pemimpin kerajaan selepas mahadir adalah pemimpin yg menangung dosa dosa dan menerima sebahagian dosa mahadir..jika rakyat malaysia yg panjang umur..lihat pada 10-15 tahun..apa akan terjadi pada islam/melayu dimalaysia..mahadir adalah sebab musabab kemusnahan islam/melayu pada akan datang..

    ReplyDelete
  37. Anonymous2:16 pm

    Kutuk Lagu Kebangsaan, Negaraku jadi NegaraKUKU pun boleh dianggap wira oleh geng mereka. Macam sial... je. Orang fikiran macam ni nak pimpin Malaysia? Nauzubillah min zalik.

    ReplyDelete
  38. Anonymous10:35 pm

    Kartini,
    Mamak restoran dekat kedai saya pun Indian Muslim, PR kat sini dah puluhan tahun.

    Badmouthing Malaysia, tak lekang dek mulut. I straight forward asked him to go back to India and open restaurant kat sana, dia corner, cakap busuk about India pulak...

    DSAI pun ada DNA macam Mamak restoran tu juga, so, tak hairan la.. akan turun DNA sampai ke anak cucu... takleh lari..

    Yang celop2 ramai macam mereka.

    hahahhaa

    PERWIRA

    ReplyDelete
  39. Anonymous2:46 pm

    kalo u all sokong sangat DSAI tue, prepare la utk jadi seorg pengkhianat negara...kalo xder media nk kutuk DSAI nie mcmane org nk tau perkembangan dia yg everyday masuk TV, semua cerita dia negative sajer... kurang yg positive... insaf la wahai org yg bernama Anwar Ibrahim...

    ReplyDelete
  40. Anonymous8:33 pm

    Two wrong does not make a right, Malaysian should start implementing critical thinking for the journalists.

    ReplyDelete
  41. ahbiza9:05 pm

    Kata dulang paku serepih, kata orang kamu yang lebih.

    Awat hang lupa ke Anwar, parti politik mana yang hang mula mencebur diri.

    Hang lupa ke waktu melawat USA, hang dapat sambutan permaidani merah. Dr.M sebagai PM pun tak diberi sambutan sebegitu rupa. Lupa ke? Kenapa semua tu terjadi? Apa hang lebih hebat dari PM ke?

    Atau pun kerana perangai hang tu disukai oleh mereka. Our PM tak buat kerja tu sebab itu mereka tak suka.

    ReplyDelete

The easy - and ideal - solution to who should be Anwar Ibrahim’s deputies

One DPM from Sabah, One DPM from Sarawak Mont Kiara, 29 Nov: I read with great interest NST’s speulation on who Prime Minister Anwar Ibrahim...