Friday, June 10, 2011

A wedding in Kazakhstan

NOTE: My original posting contained serious factual errors, duly corrected at 5pm. My apologies ..

Original posting:
SMS received 4.25pm today: I have received news that d PM went 2 Kazakhstan 2 arrange his daughter's wedding. Betoikah?

Dahi Hitam dan menantu dari Kazakhstan. I'm still getting text messages asking me if it was true. These are people who don't read the mainstream media, obviously. If so, they should read Pasquale's post H E R E about PAS MP YB Dzulkefly Ahmad's "blackened forehead" and what this phenomenon had to do or nothing to do with an accusation about the Prime Minister using public funds to attend a daughter's wedding in to a son of Kazakhstan. 

I don't usually agree with Pasquale but he has attached with his posting a press statement by the Foreign Ministry that explains Najib's visit to the Central Asian country, which is to attend the annual World Islamic Economic Forum. There was no wedding. The engagement is scheduled for later this month, in Malaysia.

Cheers.

18 comments:

rupiah said...

Sebagai orang besar, terkenal dan ternama, apa saja yang kita buat akan sentiasa diperhati dan diambil peduli. Yang suka akan menurut dan yang tidak suka akan sentiasa mencari salah. Sebagai pembesar negara, cuba elak melakukan perkara yang memungkinkan fitnah walau kita memang ikhlas.

Anonymous said...

Majlis Pertunangan pada 17/6, d Sri Perdana, Putrajaya

rupiah said...

Sebagai pembesar negara, segala tindakan akan sentiasa diperhati dan dipeduli. Bagi yang suka akan dituruti dan bagi yang tidak akan dicari salah. Cuba elak melakukan perkara yang mungkin menimbulkan fitnah walaupun kita memang ikhlas.

Anonymous said...

Ada juga komen mengapa adik Dato' Seri Najib, Nazir Tun razak yang mewakili Kumpulan CIMB sign dokumen dengan Syarikat Central Asian Power and Energy (CapAsia), di Kazakhstan. Macam mana nak sokong Najib kalau sikapnya begitu. nak naikkan adik sendiri. Kumpulan CIMB boleh cari wakil lain selain Nazir. kalau orang lain sign lebih molek. bukan adik sendiri. ini bukan negera adik beradik. harap PM dapat terima teguran ini.

Anonymous said...

i think dzukeffly was very clear. He said 'merisik' not kahwin.

DD

kluangman said...

"bercakap benar adalah penting' - keupayaan pihak yang bersaing atau musuh dalam mencari 'titik kelemahan' tidak boleh diperkecilkan.

Integriti, kredibiliti Najib dan kerajaan semakin goyah di kalangan rakyat kerana sering menyembunyikan sesuatu fakta atau penjelasan yang kabur dan meninggalkan beberapa persaolan lain.

'Persepsi' atau 'sedikit kebenaran' yang tidak berjawab dengan sempurna kini menjadi 'modal besar' bahan politik.

Anonymous said...

OK, just so there will be no more confusion about race,

Najib's future cucu from this proposed marriage will be registered as Bangsa aper?

Race : Kazakhstan or Malaysian?

OR

Malay
Kazakh
Russian
Ukrainian
Uzbek
German
Uyghur

hehehehe
PERWIRA

Anonymous said...

Only in bolehland..only in bolehland..in a normal country najis would have been rightly told off

Anonymous said...

apa salahnya Najib & Rosmah pegi Kazakhstan jumpa besan dia.

Itu hak dialah. Dia PM. Hak dia nak pakai jet kerajaan nak ke Kazakhstan.

kita yang pilih dia jadi PM. kena redha lah.

KAKI BODEK

monsterball said...

test

monsterball said...

Rocky...You are too smart to trust anyone. In your job...you need to smile and treat everyone agreeable friends.
But to trust..you need to use your heart and mind to think twice..and then learn to see clearly.
Pasquale is still having wet dreams of Marina.
He is nothing short of being a brainless tool for UMNO B.
Totally different is Big Dog...full of brains..and full of shit.

nightcaller said...

Rock,

Logiklaa... takkan rombongan pompuan lak yang meminang pengantin lelaki. Kalau nak meminang, mesti rombongan lelaki yang merisik...

Unless 1MPM6 is there "hitting two stones at one time" ie attend the summit as well as tying up some loose ends about the upcoming engagement/wedding. Thks to Ziulkefly to highlight the issue and thks Rocky for clarifying.

Till then...G'nite M'sia...wherever u are...

Anonymous said...

Rocky, please check your facts. Don't depend on people to feed you information. In a month or so, you'd be unemployed, then you may have to call in a few favors.

Anonymous said...

Sudah la lu Rocky. KJ had confirmed it as he was there.
Wisma Putra pun nak kelentong!
Apa lah lu nak cakap yang benar pun tak berani.
Ingat lah janji ALLAH bahawa mati itu benar.

Anonymous said...

its a serious accusations to PM Najib..wonder why he didnt counter back such allegations n demand an open apology..or maybe PMs still sleeping in da day time...god knows....

Anonymous said...

Bukankah orang ni arah pembunuhan perempuan simpanannya berketurunan monggolia kerana enggan bayar usd500,000 walaupun telah meng songlap" duit rakyat rm500juta.
Memang cheapskate!

Anonymous said...

Memang betul tak ada perkahwinan.Siapa yang tuduh hadir perkahwinan?
Soalan yang tak terjawab ialah adakah perbincangan tentang perkahwinan/pertunangan sempena lawatan tersebut juga diadakan?
Tak salah sebenarnya kalau ada pun sebab siapa yang tak akan berbuat demikian jika peluang ada untuk bekerja selain menyelesaikan masalah peribadi.

tokman said...

Pertunangan mesti ikut adat Melayu dan diadakan diPutrajaya....tapi masalahnya kunjungannya keAmerika dan Kazakhstan ada kaitan dengan anaknya.....maalumlah orang sibuk dengan urusan negara!