Tuesday, January 04, 2011

Aduan polis

Dengar cerita Chegubard dan beberapa orang anak muda Negeri akan ke balai polis di Seremban untuk buat aduan mengenai dakwaan seorang amah dari Jawa yang dirogol seorang Menteri dari Malaysia pada tahun 2007.

Elok tu.


Kalau sebelum ni tak ada fail yang dibukak lagi walaupun berita ni dah menular ke alam siber dari Hong Kong ke Jakarta, aduan Chegubard akan memaksa pihak polis bukak fail dan memulakan siasatan keatas isu yang boleh menjejas kredibiliti kerajaan Malaysia. Kalau dah ada fail lama, boleh bukak semula fail tu. Dah tak boleh sorok lagi ...

44 comments:

Anonymous said...

Bro,

Pasai apa Polis tak mahu siasat kes ini? Tak payah lah tunggu aduan Polis dulu sebelum Polis perlu siasat. Ini kan isu kepentingan awam? Bukaq fail saja. Kalau ada kes, bukaq saja seluaq si anak Yatim itu. Selongkaq seluaq dia. Ambil gambaq si anu dia tu. Kita mau tengok siapa punya lagi besaq, al Juburi punya kah atau si anak Yatim punya. Boleh kita buat bandingan. Boleh kita bincang dalam Meja Bulat. Boleh jemput anak Yatim tu sekali. "Dato Seri ini ada soalan ringkas "Cuba Dato Seri jelaskan bagaimana si anu Dato Seri boleh stim terpacak bila bersua dengan pipit si amah tua Indonesia itu? Apakah ilmu yang Dato Seri amalkan?" Macam tu lah.

Anonymous said...

repot lah, tapi kes ni takkan kemana... ini hanya fitnah

sam said...

Mcm ni la baru bolih jadi pemimpin repot pun buat sendiri tak payah menyorok,syabas chegubard.

Anonymous said...

Rocky,

Inilah satu contoh ketidak-matangan minda politik kita, khususnya orang-orang melayu yang sebenarnya belum lagi lepas lari dari naluri dengki, sakit hati dan balas dendam walaupun pada zahirnya siMelayu ini berpelajaran dan berwibawa tinggi. Malangnya kerendahan hemahnya ini kadang-kadang mengaburi pandangan dan wawasan sejagat mereka.

Isu Amah ini telah ditutup tiga tahun dahulu. Entah ia, entah tidak. Bukannya sedikit amah2 Indonesia ni yang shout "rape" apabila kemahuannya tidak dipatuhi. Then also, betul ke rape? Atau indecent touching? Atau apa-apa lain? Point is, kes sudah ditutup. Who knows kalau dah ada persetujuan luar dicapai, especially with those stricken, god-forsaken couple yang sanggup menghantar isteri sendiri keluar negara semata-mata nak mendapat se-sen dua upah?

Walaubagaimanapun, jenayah adalah jenayah. Tetapi jenayah yang tiga tahun dahulu ditutup bagaimana pula?

This is where "ketidak-matangan" politik serta sifat dendam kesumat orang melayu timbul. Hanya kerana sebijik laptop ferrari kene rampas, seluruh entourage Rocky-ShamsulYunus-BigDog digembelingkan untuk menjatuhkan seorang menteri - if not to prove a point that even bloggers are a juggernaut machinery that shouldn't be touched, then at least to get a lowly, pesky red-colored laptop back.

And for this, what we are actually doing is giving ammunition to this CheGu Bard crap to gain some name and action script. More credits for the pembangkang. Don't like one nyamuk? Then bakar one whole kelambu. Right from the mentalities of one Malay Nero who claps and applauds at a minor victory, unawares that his whole kampung is burnt...or GOING to get burnt.

And where are all the Kit Siangs and the Guan Engs and the Karpals and the Hindrafs in all these? No where, no need. The malays, in efforts to self-destruct amongst each other, are doing a fine job themselves without any interventions. No. The Mummy Foo scandals, the Soy Bean pornstar can be swept under the carpet for them but noo.... not for the melayus. It isn't enough to just get a menteri down. His head must roll! ANd before that, it must be ensured that all confiscated red-colored laptops must be returned!

And the Rocky-Shamsul-BigDog Juggernaut Trio, who had otherwise been a Fortifying Defender of anything governmental, now trades in a symphony in exchange for a few simple tunes.

AntiRapeToo

Anonymous said...

Siape "Jack the ripper" kat N 9? Bage tao lah kita, saudara Rocky. Kame anak anak YATIM, memang syok sgt ingin tao, seblum RICE menjadi bubor!!!!

Ahirudin Bin Attan said...

Anon AntiRape Too,

Biarlah polis siasat. Kita ada sistem beb, so tak payah melatah. Berani kerana benar, kan?

anakbuah said...

Aik!?...kes letup perempuan Mongolia tu plak apa jadi? Dah tutup secara paksa ke?

Atau dah tak ada yg berani sentuh? Dgrnya nak sebut Altantuya pun dah ramai yg tak berani. Kenapa pulak?

layar said...

Betul DAtuk Rocky..
1.Biar polis siasat...
2.Tak payah berspekulasi...

Anonymous said...

Bro Bru,

Isunya bolehkah polis membuat siasatan jika amah Indon yang dikatakan dirogol itu tidak membuat laporan polis? Saya nak bertanya atas faktor apa pula siasatan hendak dimulakan? Polis menjadi bahan ketawa jika bertindak kerana laporan yang dibuat oleh seorang yang bernama Chegubard? Bolehke polis siasat DSAI jika yang membuat laporan polis bukan Saiful?

Saya percaya isu ini terus dimainkan oleh tuan kerana agenda peribadi. Semua tahu pertelingkahan tuan dengan orang yang berkenaan.

nstman said...

Sekarang polisi sangat diam. Tak boleh cakap. Why? Rakyat Malaysia mahu tahu megapa. Hisham pun quiet.

Anonymous said...

Siape mentegi rogol ni!!! Bagee tao le, satooo Malaya nak tao.

Anonymous said...

Dato Rock,
Tolong kami, bantu kami anak-anak YATIM piatu..Rakyat..He3..Mari kita lihat siapa yang kena.
-sender Rakyat Penang lo..

Apanama said...

I still wonder why Datuk Seri Rais Yatim is keeping mum. Kan tak kecoh jika Datuk Menteri boleh jelaskan kedudukan yang sebenar.
Apapun, nampak gaya kertas siasatan akan menyusul dan yang dituduh mungkin dipanggil memberi penjelasan.

p/s Kepada punasihat dan kaki ampubodek Datuk Seri Rais Yatim - tolonglah berpijak dibumi yang nyata. Kalau rasa nak tembak curi sana-sini, jangan duk buang masa.

Anonymous said...

hantam sama dia bro rocky....ini menteri sudah kasi gaji, elaun, semua free, lagi dia tara henti hantam sama rakyat, iskarang dia orang gaji pun mau hantam serupa itu dulu punya pm, hantan orang gaji sampai iskarang sudah jadi tun itu orang gaji.....ini standard pemimpin umrno.

Anonymous said...

haha good one anon 1112am @antirapetoo

@rockybru hahaha betoi tu beb, tak rock la tutup case berani kena benar kalau takde apa apa mau risau?

Yaq pi dia la sambil tu sistem bagi laptop bercolor warni pon.

In summary Malaysia semua mesti mau kerja
walk the talk man!

HarimauMalaya biar laser lepas tu dapat cuti public holiday!

- Ikan Tongkol -

devilmaycare said...

Tapi Bro Rocky, kes dah tutup. Buat ape nak bukak lagi. Unless there is new evidence.

Is there new evidence?

Anonymous said...

Anon AntiRapeToo,

What if what is being said is true?

Nak benda macam ni lepaih tangan macam tu saja?

Baru2 ni depan mata sendiri I saw how the orang Kampung belasah a RAPIST. Immediately after an 18yr old girl reported being raped (by orang dari kawasan mereka), the Kampung folks got together and caught the RAPIST..

SEKAMPUNG INVOLVED because semua takut kalau tak ambil tindakan mengepung dan menangkap siPerogol tu, kejadian sama satu hari mungkin akan menimpa keatas anak isteri mereka pula.

A rapist is a rapist tak kira pangkat atau darjat..

PERWIRA

srikandi said...

AntiRapeToo,

what the hell has race or ethnicity got to do with a criminal case????

if an alleged rapist is a Malay, we must hide it?

If this criminal is a Malay -- then hang the bugger. you want to talk about race??? then memang malu lah melayu.

but it has nothing to do with race.

You are okay with a criminal in the Cabinet?

what are you? a misguided defender of the Malays?

you want to know when the likes of kit siang etc will surface? when you don't act on the report!

that's why Umno mampus nanti!

Orang macam you-lah yang condone benda2 macam ni. tak ada maruah diri-lah!

Anonymous said...

Antirape bunyi mcm budak KJ...

Anonymous said...

Dato', are u sure this has not turned personal ...Rocky vs Rais. I think lebih malu for our nation and our bangsa if we drag this on in public. Biarlah the story mati & give a chance to the minister to exit the scene gracefully.
Pak Minister oi, turun lah ... focus on amal jariah lah beb!
As a majikan who has had 8 Indon maids, I have heard all sorts of tall unbelievable stories from them. Susah bagi saya nak percaya Indon maids ... cannot blame them, their first instinct is to survice even if they have to lie sambil bersumpah atas Quran.
God bless you Dato' and may you achieve some peace moving forward.
I remain ur loyal fan, NorSS.

Anonymous said...

Clinton Hantam Intern (Sukarela)....Ini menteri hantam Indon (Paksarela)

Anonymous said...

PR cuba memperkasakan rakyat,
BN pulak memperkosakan ....

Jolobak Jolobu said...

Jawab bang rais, jawab
Banyak nak ditorangkan

Bilo dah habis jawab
Bulan Mei ado soalan tambahan

Baik poei buat study leave
Dua phd sekali harung

Selamatlah ekau .... kikiki

ritchie blackmore said...

salam,

amah indon tu sebenarnya berbohong dan sengaja mereka-reka cerita untuk mendapatkan perhatian.

sudah banyak kes sebegini didengar. pokoknya, mengapa baru sekarang dia buat laporan sedangkan hal itu berlaku lama dahulu?

di segi hukum akal, kita boleh persoalkan niat dan motifnya. mungkin kerana tidak puas hati dengan majikan, mungkin selalu dimarah atau ada permintaannya yang tidak dilayan majikan... semua ini menimbulkan sebab untuk dia sakit hati dan membuat tuduhan begitu.

kalau kita tengok wajah amah indon tu, memang tak menyelerakan langsung.

saya harap media dan bloger tidak termakan dengan isu sensasi ini dan membuat lebih banyak dosa dengan menuding jari secara membuta tuli terhadap mana-mana insan.

soal moral kebanyakan amah indon di malaysia juga banyak diperkatakan. yang baik tidak ramai tetapi yang berkelakuan tidak senonoh cukup ramai.

yang dituduhnya ialah orang kita sendiri. takkanlah kita ingin menjatuhkan hukum sebelum disiasat! indonesia sendiri harus meneliti kes ini dari segi lojik dan menyiasat dahulu amah terbabit sebelum melontarkan tuduhan terhadap bekas majikannya.

takkanlah amah setua itu dirogol oleh menteri yang ada kalau ternyata dia gatal pun, takkan tak mampu 'beli' yang muda dan baik punya!

fikirkanlah!

a mamak too! said...

to apanama, u were not a good reporter at nst... and not a good blogger either. stop playing hero in this issue!

would u rogol an old maid like her?

Anonymous said...

As far as many of us out here are concerned, the minister is innocent unless proven otherwise.

Anyone can make a police report.

Remember that even the PM was accused of even worse things but he stood his ground.

This is just another attempt to defile a credible minister. A minister who happens to sit on a govt revenue in excess of RM1 bil from revenues from the granting of licenses.

So, is it any surprise if someone wants his job and kick him out?

No, the good PM will not buy this.

-warghih den-

Anonymous said...

chegu bard tak nak lapor ke kes adun selising! jgn ada ingatan berpilih cikgu..

cram said...

Hahaha....at last, menteri "cakap orang putih" kena juga, kalau tak tahan napsu, merancap je la, kenapa pula rogol maid ? Keanapa pula diam je ? tak pergi buat lapur orang fitnah ke ?

cakap orang putih, cakap orang putih, cakap orang putih.....

Anonymous said...

Pergg...tak sanga Rais..macmana hang boleh merogol...
ape-aper pun bias polis siasat..sekarang laproan akan di buat so...londehkan semua ...kesiannn UMNO...ade pak menteri macamn ni...

maae said...

Salam Dato,

1.Dah ramai amah kena rogol.Bukan indon je..amah Philipina pun sama.

2.Beza nya,high political profile and high 'highly income' profile. Orang biasa yang ada amah dapat yang geli..tak selera...

3.Akhir nya,mereka sama-sama jahat.

4.Mula-mula aim dengan mata,ok, kemudian aim dengan isyarat,ok. lepas tu,ok..ok? jadi je...sama-sama mau...Mana ada kes rogol kat sini.

5.Rogol di Malaysia berakhir dengan pembunuhan.Tutup bab.

6.Yang ini,amah yang tak dapat 'share' kekayaan...terus hantar kampung!

Mohon Dato' jengok kebawah sedikit dan lihat masaalah kekitaan untuk di kongsi bersama.

You are not going to be one of them,aren't you?So,be human!Forget about their sins.

Anonymous said...

Dato,

mcm ada niat tersembunyi aje kes yg lama (entah ada entah tak) tetiba diungkit. kalau ikut logik akal n nafsu, mcm ada tak kena, amah jadi pilihan! fitnah mcm nie yang melemahkan bangsa melayu. setuju sangat kalau report polis dibuat oleh tertuduh, biar "kebenaran" terbukti. x payah dato' cuba jadi medium yang merugikan bangsa kita sendiri...

Anonymous said...

Dulu nama parti ADIL: Ada Dubur, I Liwat.

Now KEADILAN: Kalau Engkau Ada Dubur Insyaallah Lancau Anwar Naik.

Hasan Lempokdurian said...

Abang saya Husin Lempoyang kata BN boleh kalah di Tenang.

Pengundi kata ada Menteri berkempen suruh pangkah BN.

Dia sendiri tak pangkah BN.

Sebab ..... dia pangkah Bibik.

Anonymous said...

Excerpt from Another Brick in the Wall:

... the stance of party apologists to hide dark party secrets for fear of it's negative impact is a near obsolete an idea as yearning for unstapled pulut panggang.

Other than Malaysia winning the Suzuki Cup, the hot story pervading the nation the past week must be Rocky's newsbreaker about a senior minister being investigated by a foreign NGO group for allegedly raping his maid.

It took off further when Bigdogdotcom released a set of papers with names blackened. Bigdog could be fearing of lawsuits and cumbersome investigations by authorities.

However, Rocky and Bigdog did not disclose names and only seek from the authorities to investigate. But some blogs speculated it was Dato Seri Dr Rais Yatim and by the time, the later blogs picked it up, they assumed as him.

The predictable reaction that fits the normal Melayu and UMNO cliche was to conclude Rocky and Bigdog had an axe-to grind towards Rais and the wrongdoings seems to be ignored or perhaps forgiven.

Words and labels like pembelot, perosak, fitnah, and many four-lettered words became handy use. More proof are demanded and immediately.


It is a surprise to see bloggers who dramatise the release of their own revelation would demand others to be immediate. In the first place, the postings were never a total revelation of the identity of the perpatrator but a call for investigation.

Underlying such reaction is an obsolete political behaviour still prevailing within the ruling party and opposition. That is not to expose our weakness and wrongdoings but expose only others' weakness and wrongdoings.

That can work in the olden days but not today. If one consider the revelation by Kickdefella and our own expose that PAS people knew of it, then what Rocky and Bigdog had done was to defuse a potential explosive issue that could make one lose election.

By an pro-UMNO bloggers exposing it, PAS loses ownership. If used at political campaign, the reply is UMNO also do not condone such act.

Add with a little bit of spice, one can claim that pro-UMNO bloggers themselves exposed it. This is unlike PAS bloggers who are paid to hide and defend the wrongdoing of their leaders and politicians.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=CwYEOS6-nyw&feature=related

maybe this what happened?...hahahaha

youtuber

Anonymous said...

Salams,

Entah2,Dino si anak Yatim tu pun terlibat dlm kes sensasi ni.

Kesian polis Malaysia,banyak lagi kes2 berat yg belum d selesaikan lagi.Timbul pula kes PIPIT!

wawa

Dean said...

Memalukan. Should never let this animal go unpunished. It don't really matter, a crime is still a crime be it happened years ago

Anonymous said...

aiyoo..byknye fitnah skrg,,ntah betul ke tak. apasal dah 3 thn baru start balik cerita ni? Perlu ke rakyat layan cerita macam ni yang xde bukti tapi hukuman dah dijatuh kan? All because of politics and dengki mendengki nye pasal. Enuf lets move on and work hard to make sure Malaysia aman makmur please.

Anonymous said...

Kita mesti tahu dulu siapa itu Chegubard dia orang kuat PKR.Saiful yg buat laporan pasal Anwar liwat diapun orang tak percaya, inikan pula laporan yang tanpa bukti,siapa yang percaya secara melulu maka bodohlah ia atau sememangnya mereka adalah penyokong tegar PKR.Anwar kata kain itu hitam, maka merekapun kata hitam walaupun mereka nampak kaintu putih.

Bekah PAH said...

Rocky,

Because of personal vendetta against Rais, you proudly turn a villain into a hero. Chegu Bard (Babx) is a traitor who would do anything, even destroying the Malays, for the sake of Anwar. There's no forgiveness for him, and you made him a hero.

You are digging you own grave, deeper and deeper, be prepared to be dumped into it....

Anonymous said...

Tak guna lah Rocky...bila orang UMNO terlibat maka semnua nya dikatakan angkara pembangknag. Tengok sahaja lah....fail akan dibuka , siasatan akan di jalankan and kemudian tidak ada kes...kalaus lah ahli pihak pembangkang.....ISA pun di gunakan...seluruh dunia sudah tahu ini lah cara Kerajaan 1Malaysia!!!
Wassalam

Anonymous said...

Undang-undang tak kira ape, menteri ke, pembangkang ke, kalau kita adil pada agama, rakyat dan negara, jangan pilih bulu, ada orang lapor, siasat jangan diamkan. Mcm Sepol lapor Anwar LI... dia, segera disiasat dan bawak ke mahkamah, baru betul salah ke tidak. Begitu juga laporan polis lain, ada laporan, segera juga siasat, ada kes bawa mahkamah dan jangan diamkan. Nanti kita dituduh sebagai 'double standard" dalam kes melibatkan pemimpin.

Ruzi Shuib said...

lebih sensasi berita kalu..buka semula DNA "anak" Shamsidar and DSAI..

anonymous said...

klu selalu baca komen2 yg tah apa2..mmg meloyakan..mmg org2 melayu ni suka merapu dari yg sebodoh2 hingga yg profesional pun lebih kurang aje..pasal burok orang laju aje..klu betul live kejut teloq plak..klu crita sahih x pe la gak ..buang masa !!!