Sunday, December 07, 2008

Hari Raya Haji

Apa pengorbanan kita? Di Bukit Antarabangsa esok, sempena Aidil Adha, Yayasan Salam dan restoran Kelantan Delights akan mengadakan jamuan makan dan doa selamat untuk sukarelawan dan penyelamat yang telah mengorbankan masa dan tenaga untuk membantu mangsa tanah runtuh. Jam 1 petang.

Selamat Hari Raya Korban.

p.s. This just came in under my previous posting Tragedy and Hope:
If anyone is able to offer help or volunteer, please get in touch with FATIMAH SULAIMAN of Malaysian Red Crescent Society, Selangor Branch. Her number is : 012-214-5157.
or contact Encik Nasir from MRCS headquarters : 016-260-6037.

thank you,
Raja Zarith Idris,
Chairperson,
Community Services Committee,
Malaysian Red Crescent Society.

8 comments:

 1. Anonymous12:09 am

  Salam Aidiladha kpd Sdr Bru sekeluarga. Raya Haji @ Aidiladha adalah juga bermaksud Raya Korban. Sememangnya tragedi di Bukit Antarabangsa, Ulu Yam dan di Jalan Semantan dan yang mungkin berlaku lagi mengingatkan kita akan balasan kerakusan manusia terhadap alam semulajadi kurniaan Ilahi. Sudah banyak IKRAM diberikan tanggungjawab setiap kali berlaku bencana alam. Namun laporan atau kerja IKRAM semacam tidak boleh dipakai kerana masih berlaku lagi bencana. Persoalannya adakah rumusan atau laporan IKRAM tidak berasas atau pihak berwajib cuba menutup kebenaran laporan IKRAM. Kerajaan perlu mengumumkan secara rasmi dan terbuka semua laporan bencana IKRAM bagi memastikan ketelusan IKRAM dari kacamata rakyat. Mereka yang bertanggungjawab melakukan rasuah dan khianat juga perlu diambil tindakan tanpa mengira kedudukan dan pangkat. Selagi IKRAM tidak memainkan peranan sebagai satu badan bebas dan berani melaporkan kebenaran, maka peranannya tidak akan dianggap penting dan bertanggungjawab.

  GERAM

  ReplyDelete
 2. Have a wonderful raya bro Rocky

  ReplyDelete
 3. selamat hari raya haji!

  ReplyDelete
 4. selamat hari raya haji to you and yours, rocky!

  ReplyDelete
 5. What a sad tragedy cause by human greed. Investigate Ikhram and other approval authority . who is/was the developer?

  ReplyDelete
 6. Anonymous4:48 pm

  Dear Rocky,

  Selamat Hari Raya Haji to you and family.

  ReplyDelete
 7. selamat hari raya aidiladha pada semua!

  ReplyDelete
 8. Anonymous2:53 am

  Takziah kepada mereka yang ditimpa kemalangan. Encik JYA memang seorang yang sangat pemurah dan pernah membantu kami sesuatu masa dulu.

  ReplyDelete