Friday, June 20, 2008

Court dismisses Election petition against WCK

Jalan Duta: Yang Ariff Zaharah Ibrahim dismissed this morning election petitions submitted for constituencies P116 (Wangsa Maju) and P113 (Titiwangsa). Also, preliminary objections submitted by Wee Choo Keong for Wangsa Maju and Dr Lo Lo for Titiwangsa were allowed with cost by the election judge.

Watch out for WCK's 14th Question of the Week here.

Also, read Bernama's "Federal Court to rule over Objections to Election Petitions" here.

23 comments:

Baron Strawberrymunchen said...

Rocky, gempak news below about Dr. Mahathir and HINDRAF. Finally, someone has put it on record!

Malaysiakini
http://www.malaysiakini.com/news/84786

Palanivel: Dr M should remember his roots

MIC deputy president G Palanivel today slammed former premier Dr Mahathir Mohamad for accusing the party's long term chief S Samy Vellu of being a racist and warned such statements could fan deeper racial sentiments.

In a statement released today, Palanivel also said that the former prime minister's comments on Hindraf were short in accuracy and insensitive to the sentiment of Indians in the country.

"It is sad to note that Mahathir is not aware of the fact that Hindraf is not only made of Tamil people but includes many non-Tamil and even non-Hindus.

"He (Mahathir) is wrong when he said Hindraf leaders only represent Tamil racists," said Palanivel in defence to Samy Vellu who has recently joined in the bandwagon in advocating for the release of five Hindraf leaders detained under the Internal Security Act (ISA).

G. Palanivel also said Mahathir should look into "his own roots" before manifesting such statements. Mahathir's forefathers are from South India.

Anonymous said...

it can be done during Dr M's times where the judge will listen to him and follow his direction. Now, it is openess styles

bandar sunway semenyih

Anonymous said...

Dah kalah buatlah cara kalah. Gua ingat ini BN tak puas hati, buang time and money of the courts saja ..

Way to go, YB Wee.

-- Kalkatu --

Anonymous said...

Dear Clear "Baron"

Takyah buat gempaq la .

Roots dari mana tak kisah .

Awak tu pun bodoh macam Samy n Palani juga . Hari bodoh tak habis habis .

Walaupun keturunan dari India , tak semestinya u always have to look to india as Motherland .
Being an Idoit like u baron will always be an Idiot .

Tun , like many of us . Is a Malaysian . We look uopn Malaysia as our mother land.

-June-

Malay India said...

Malay=spoken Malay+ Muslim + any roots+ no where to live except Malayland.

Tamil/Hindraf in their ceramah refer to Tamil Nadu govt. so they have other world.

Anonymous said...

Its a 'dog-eat-dog' world out there..what comes around goes around.. why now only PakLah wants to bring up the ACA case on Yong? just because he threatens to vote no confidence..these actions are so childish...tit for tat...if he is guilty he is guilty lah...ayoh..sack all the buggers..i say...all corrupt...

-July-

Anonymous said...

Mahathir is a racist. He started Malay Dilemma and fanned the hatred of Malays against the chinese. Now he is trying his best to fan racism to oust Badawi. He is a danger who should spend his last few years in Kamunting.

"show me your friends and I will tell you who you are"

Suharto, Fidel Castro, Marcos and your very best friend Mugabe.

Suffering Malaysian

doraemon1972 said...

Agree with anonymous. We are Malaysian no matter what race we are. We look upon Malaysia as our motherland, not to some distance countries. If Baron is a malay he must've look upon Indonesia or India since the origin of malays were from those country I guess.

Baron Cherry said...

I am fed up of commentors like Baron strawberrymunchen - sicko who's obsess or paid to attack Tun Mahathir

Anyway, what make Samy Velu or Palanivel think they deserve to make comment on Hindraf issue. Firstly they are irrelevant. Secondly, what constructive effort have they taken to sort Hindraff problem before PRU 12?

Get real, you think Malaysian are stupid?

Anonymous said...

Mahathir, Samy and Palani if the 3 of you need to quarrel please go to Afghanistan. Let the Taliban decide the winner.

ASLI

Clare said...

hi....all

nice information

cucu pak sako said...

Sekurang-kurangnya depa ada 'Power Roots...'Tongkat Ali''

Hang ada roots apa eh Baron?

Anonymous said...

What SAPP's no-confidence motion has got to do with Dr Mahathir that AAB and Zaid are so mad about?

HJG

cucu pak sako said...

http://www.hotels.org.my/files/charity_jam_9.jpg

Salam Bro,

For circulation pleased.

Wassalam

A KADIR JASIN said...

Sdr Rocky's Bru and Sdr baron strawberrymunchen,

I think Palani had to do what Palani had to do ... came to the rescue of Samy Vellu.

Palani was a good man. May still is. But the MIC/BN politics spoilt the man.
We were reporters in Bernama in the 1970s.

The Malays, Indians and Chinese of his Hulu Selangor constituency kicked him out on Mac 8 because of Samy Vellu.

Palani himself is still loved and respected by the voters. But the hatred for Samy Vellu and the MIC was too strong for Palani to overcome.

As for Tun Dr Mahathir, we don't have to worry too much about Palani's body blow.

On Thursday at the Sultan Abdul Hamid College Old Boys Association high tea in KL, Tun happily spoke about his origins.

He said had his father not "migrated" from Penang to Kedah to become the first "headmasta" of SACH, he would be a Mamak in Penang.

There's nothing wrong in being a Mamak, a Pathan or a Tamil. What matters is loyalty and service to the country.

I pity Palani. It was so near yet so far for him. It'll be a long time before MIC can rebuild itself. I hope Palani is up to the task.

As for election petitions, the real test is the by-elections. BN will throw all its might to win them and past records showed that money and political might worked for the BN unless the voters have really changed following the Mac 8 shocker.

Thank you.

Baron Strawberrymunchen said...

Kepada semua yang memberi pandangan mereka:

Memang tepat sekali apa kamu semua berkata.

Whether your mom or dad is from India, or from China, or from Turki,

If you are born and are living in Malaysia,

You should be regarded as apa?

As a Malaysian.

Tun Mahathir is half-Indian, half-Malay.

I am half-Indian, half-Chinese.

Maka, apa beza status antara Dr. Mahathir dan saya? Dua-dua pun sama, bukan? Dua-dua pun rakyat Malaysia.

Siapa bumiputera di sini? Dr. Mahathir or me, or both? I am second generation (both my dad AND mom were born on the Malaysian soil). Tapi soal ini tidak penting, bukan?

Jadi apa yang penting? Ini yang penting: kita dua-dua adalah orang Malaysia, and we love this country and all its people. We both want all its people to live a good life.

Setuju?

Jadi, tidakkah aneh dan kurang adil sekiranya Dr. Mahathir mendakwa seolah-olah orang India yang papa kedana masa HINDRAF itu membuat tuntutan yang lebih-lebih, atau memijak-memijak atas kepala orang Melayu apabila mereka cuma meminta agar kebajikan asas golongan yang paling menderita dijaga -- seperti yang dijamin oleh Perlembagaan Persekutuan untuk semua rakyat Malaysia?

Kalau kita membuat dakwaan yang berbentuk begini, kita mengapi-apikan rasa tak puas hati di kalangan rakyat Malaysia. Seolah-olah "kalau bagi satu kelompok makan, kelompok satu lagi akan kebuluran", atau "kalau satu golongan 'menang', maksudnya golongan lagi satu 'kalah' atau 'terancam'".

Logik apa ni?

Maka, let us ensure that the welfare of Malays are always looked after. Let there not any one disadvantaged or suffering Malay.

Let us also ensure that the welfare of the Malaysian Indians are also looked after. Let there not be any disadvantaged or suffering Indian.

Or Chinese. Or Orang Asli. Or Kadazan. Or Iban.

In fact, toksah lah nak beza-bezakan ikut kaum lah sangat. Betul tak? Takde gunanya, bukan? (Since it doesn't matter what Dr. Mahathir's background is or what my background is).

The grievances of all Malaysians must be heard and addressed.

As an esteemed leader, we want Dr. Mahathir to talk this way. We want him to defend the rights and welfare of the Malays... AND also the rights and welfare of all other Malaysians.

If Dr. Mahathir stands up for the rights of the Malays, I salute him. Saya setuju. I pun tak mahu melihat mana-mana golongan rakyat Malaysia menderita, termasuk orang Melayu jua. Tapi, kenapa pula di samping itu mau cakap seolah-olah orang bukan Melayu tu ancaman kepada orang Melayu?

Betul kah ini? Ancaman macam mana pula? Kalau satu golongan itu kaya, adakah bermaksud golongan lain secara automatik miskin dan tertindas?

Lagipun, are you a perdana menteri of Malaysia, or a perdana menteri for only one or two bangsa?

Apa peranan seorang pemimpin besar? Menjamin hak setiap bangsa dan menyatu-padukan seluruh rakyat, atau menanam benih kesangsian dan kecurigaan di kalangan rakyat mengikut bangsa?

In the name of God, janganlah buat macam ini. Minyak naik, semua orang Malaysia susah. Mari kita sama-sama berusaha memperbaiki keadaan kehidupan kita. Biarlah kita harmoni dan saling bantu-membantu satu sesama lain. Toksah lah layan sangat mereka-mereka yang cuba beza-bezakan kita.

Anonymous said...

Apapasal Samy No Value sendiri tara cakap, taruk sama itu mamak madir, apapasal suruh itu palani kap lam nge juga cakap.

Mata biru ka, mata hijau ka, kita kan orang malaysia. MIC adalah Malaysia Indian Corward sahaja - kluangman

umnodu said...

Salam.

Sentimen baron mungkin ada asasnya. Malaysia adalah untuk semua.

Tetapi pada masa yang sama, tiada lagi bukti kukuh menunjukkan hujah-hujah HINDRAF ada kebenarannya.

Kalau lebih ramai rakyat Melayu yang berada di paras kemiskinan berbanding kaum India, adakah ini bermakna orang Melayu juga mangsa "ethnic cleansing"?

Harus dilihat pada konteks apa serangan Tun terhadap Samy. Adakah secara tiba-tiba? TIDAK. Ujud sebagai TINDAK BALAS komen Samy sendiri.

Jangan mencapai andaian, apabila teks tidak mengatakan sedemikian.

"Finally, someone has put it on record!"

It was never doubted anyway.

daniel kannan said...

every mountain & hill will be made low,.....& every valley will be exalted.....in the last days, i.e. the end of days,....perilous times will come: for men will be lovers of themselves, lovers of money, boasters, proud, blasphemers, unthankful, unholy,unloving,unforgiving, slanderers, without self control,brutal, despisers of good, traitors,headstrong,haughty, lovers of pleasure rather than lovers of GOD, having a form of Godliness but denying its power, unsubmissive to authority....and from such people, turn away....

sounds familiar.....


2nd timothy 3 : verses 1 to 5

Baroness Munchausen said...

Saudara Baron Strawberry

Saya merasa akan kepedihan yang tuan rasai sekarang. Anda harus faham, walaupun ramai yang tak bersetuju, tetapi ramai golongan melayu juga merasakan bahwa kesaksamaan harus div=beri kepada semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan agama -- peluang pekerjaan, pendidikan, biasiswa, harga rumah, peluang perniagaan dan lain-lain.

Tetapi saya rasa anda juga kurang faham dengan apa yang dimaksudkan oleh ramai di dalam komentar disini dan juga maksud Tun Mahathir. Untuk itu saya ingin mengajak anda untuk memahami andaian dibawah.

Di Jepun : Cara hidup yang mengatur urusan rasmi dan tidak rasmi rakyat Jepun adalah mengikut budaya orang Jepun.

Di Thailand, budayanya dalah mengikut budaya orang Thai walaupun kita tahu bahwa terdapat ramai orang Melayu, China dan Burma di negeri Thai.

Begitu juga di Britain, urusan rasmi, undang-undangnya mengikut budaya orang English dan agama Christian walaupun kita tahu berbagai bangsa telah menetap di Britain.

Di Malaysia, persoalannya adalah ada usaha untuk menidakkan hak orang Melayu ini untuk meneruskan cara hidup dan budaya mengikut adat resam Melayu dan Islam.

Contohnya, urusan rasmi mengadap Sultan yang mana memakai songkok adalah budaya rasmi kita.

Mengapa mesti ada individu yang cuba mempertikaikan perbuatan yang telah di angkat menjadi budaya orang melayu ini.

Anonymous said...

Dear "suffering Malaysian"

Tun is no longer in power for about 5 yrs now .
If you are still suffering from what he said , hmmm must be something wrong somewhere or something is wrong with you .

Think Again .

-June-

Anonymous said...

Anyone read what KJ said about SAPP ??

Gosh how stupid can KJ be ? Can he be more stupid ? Can he can he ... I think so .


Anti KJ

Baron Strawberrymunchen said...

Baroness Munchausen:

Setuju penuh.

Kalau urusan yang melibatkan institusi-institusi kerajaan kita (iaitu melibatkan Sultan-Sultan atau Agong), kita harus ikut protokol dan 'dress code' yang ditentukan. Ini tidak boleh dinafikan.

Terima kasih.