Friday, April 04, 2008

Umno Youth Top Post: Enter Mukhriz

Mukhriz vs Khairy? Hishammuddin Hussein's decision to quit as the Umno Youth No 1 in December got me thinking: is he hoping to pass on the keris, I mean the baton, to his No 2, Khairy Jamaluddin the Son-in-Law?

After all, Hisham was the one who was supposed to have told Pak Lah not to stop his wish to have the SIL as his deputy.

Or will KJ have to slog it out with Mukhriz Mahathir, the man who wrote the letter asking his FIL to step down after BN's general election fiasco and the Pemuda exco who garnered the highest votes in the last election?

Remember, no Undi Pos to help anyone in December!

Read Mukhriz umum sedia dicalonkan sebagai Ketua Pemuda Umno.

49 comments:

Anonymous said...

Kamu ini Rocky tak habis habis benci dengan UMNO. Istigfarlah,cermin dulu diri sendiri dan kesalahan diri sendiri. Sengaja sebut sebut keris nak bangkitkan benci Cina pada UMNO.

Awak tu Melayu jugak, makan belacan juga. Kiblat sama juga dengan orang UMNO. Kalau mati pun orang Melayu dan mungkin juga UMNO yang kafan, kebumikan dan talkin kan, WaAllahuAlam.

Anonymous said...

finger crossed that Abdullah will be ousted as soon as possible to quell all uncertainty in this country that will hurt our economic development in the long run.
UMNO=United Malaysian Nation Organisation is the only way for UMNO's survival.

Anonymous said...

Bro,

let us see who really got the mandate for these posts :

1.President
2.Pemuda Chief
3.Deputy president - not yet.

It's the family and pengampu vs the rest of Umno.

Rocky's Bru said...

Anon 132pm,

Keris = Umno?

Sorilah bro, orang macam kamu ni yang buat Umno jatuh. Kamu ingat mainan keris Hisham dengan Khairy cukup nak bangunkan anak bangsa?

Bukan bangsa Cina saja benci, bro. Bangsa Melayu sendiri pun benci. Nak hunus keris, kenalah kenal dengan keris. Tertikam diri sendiri tak pe, ni tertikam anak bangsa dan parti sendiri.

Saya ni bukan orang Umno, bukan ahli Umno. Tapi yang rosakkan Umno pun bukan saya. Kamu tanya Mat Keris Satu dan Mat Keris Dua tu..

Anonymous said...

Rocky,

Whatever has happen to the son in law big mouth. No balls to respond to this or whatever oxford intellectual reason he will give.

Now we know how small is his ball if he have one.

Mak Nyah said...

Abang Rocky,

Why lah you hate Abang KJ so much. He's just the son in law of the PM and not his fault of wahtever happen to Umno and BN during last GE.

In fact I pity this handsome, dark and tall guy being whacked by almost every Malaysian.

I admire him so much and much stronger than those puteri girls.

If I can vote, definately I will choose the hensem KJ than Mukhriz.

malayamuda said...

Bravo Rocky Bru. You took the word right out of my mouth.

In case the illiterate UMNO member cannot understand English ,i'll translate it to Malay for him " Rocky Bru, hang sebut ape yang I nak cakap kan "

Hidup Rocky Hidup Rocky

Death Note said...

anonymous pertama...

dalam bahasa inggeris, ini disebut sebagai "sarcasm"

kalau orang nak benci umno pasal umno bersikap perkauman, sebut pun, tak sebut pun, itulah kebenarannya.

tak macam UMNO, sebut NEP bangkit. sebut ni bangkit. sebut tu bangkit. orang sekeliling tak begitu fikiran sempit... sikit sikit nak bangkit. tapi janganla harap orang nak suka kalau UMNO nak berlagak macam hipokrit.

kalau tak ingin dipinggirkan orang di sekeliling (tak kisah kaum apa pun), taubatlah, sedikit pun boleh.

yg orang tak suka bukan keris, tapi sikap UMNO hipokrit.
kat depan kata kawan, kat belakang kata nak mandi darah cina la...

INIKAH BUDAYA MELAYU?

Aku percaya tidak.

Osama bin Laden menyalahgunakan nama agama Islam untuk mengganas.
UMNO menyalahgunakan nama bangsa Melayu untuk menindas!

Anonymous said...

I believed this is a tactical move for KJ to pursue his career further, i.e. to grab the most secure seat while his FIL is still in power. Otherwise, once his FIL has stepped down, there will be no chance for him to grab on to any high position.

Anonymous said...

Bro,

Bila Mukriz sudah cabar, so orang yang cakap banyak all these while sebab father in law dia PM tak berani nak jawab ke?

Anonymous said...

Siapa sebenarnya yang membuatkan UMNO parah begini? Orang UMNO sendiri! Jagi jangan salahkan orang Melayu kerana Melayu bukan =UMNO atau UMNO = Melayu. Tanpa UMNO, Melayu akan terus hidup tapi tanpa Melayu, maka berkuburlah UMNO. Kenapa UMNO parah hinggakan hampir berkubur?
1) Tamak kuasa , semua nak jadi ketua, dapat elaun, dapat pangkat Datuk
2) Tamak haloba , nak jadi kaya cepat, projek semua nak sapu habis
3) Cakap tak serupa bikin - cuma muncul bila election nak sampai, lepas itu, batang hidung pun tak pernah nampak
4) Dengki and benci antara satu sama lain- banyak puak dan kem dalam UMNO yang bertengkar sesama sendiri
5) Menipu kaum Melayu - jangan cuba menipu melalui DEB, Siapa yang mendapat kepentingan dalan DEB ? Orang melayu atau orang melayu UMNO?
6) Kerakusan pemimpin UMNO sendiri
7) Dan banyak lagi
Buka matalah anda terhadap kebenaran yang sedia ada. Jangan lagi tidur dalam alam mimpi anda.

jediraj said...

Anon 132pm,Cantik lah tu.Balik dari London,Dapat post pasal Tok depa was someone ,Hunis keris sana and lontar lembing sini sambil melaung 'PERJUANGAN" sememang nya sudah cukup untok declare depa semua sebagai "PEJUANG" Bangsa Agama dan Negara.Kalau ada yang benci pun , mungkin ada sebab yang munasabah i rasa . I dont think it was blind lust for hatred that the UNTOUCHABLES LOST major States In the 12 GE .Anyway belive me , its not that i Love UMNO Less , simple fact that i love Malaysia More.Now excuse me coz i have to go play POLO with you know who .Cheers

Eddy said...

Anonymous 1:32PM, hang jangan anggap Melayu tu UMNO, UMNO tu Melayu OK, ada Melayu menyokong PAS,PKR dan ramai Melayu undi DAP dalam PRU12, kalau hang tak faham-faham lagilah. Dan lagi, jangan lupa ramai juga India Muslim(Mamak) yang masuk UMNO sebab Melayu je satu bangsa didunia ini yang di define kan dalam perlembagaan, maka orang Cina atau India kawin Melayu masuk Islam pun boleh dipanggil Melayu.Janganlah hang nak marah kat Bro Rocky, blog ini pun anyway ibarat rumah dia.Masuk rumah orang kenalah tertib.

Anyway this is my prediction for UMNO elections in Decmber 2008:

Presiden : Ku Li
Timbalan Presiden : Muhyiddin
Naib Presiden : Rais Yatim
Naib Presiden : Syed Hamid
Naib Presiden : Khir Toyo
Ketua WANITA : Rafidah
Ketua PEMUDA : Mukhriz
Ketua Puteri : Waste of Time disband sahja in December 2008
Ketua Putera : Same as Puteri

Anonymous said...

anon 1.32pm,

Kita tidak boleh membabi buta mengikut apa yang salah.
hanya kerana sebangsa.
FYI,rambut sama hitam tapi hati lain-lain.
Kalau sudah yang buta berjalan,katkan nak sama ikut.
Kadang-kadang tidak masuk akal sudah hilang 5 negeri masih lagi nak berkhayal.
Ini bukan hendak menyokong sesiapa atau apa-apa bangsa tetapi identiti diri sendiri.

wo caya sama lu ROCKY BRU!!!!!!

Anonymous said...

Tak kisah sapa yang nak naik jadi kepala... UMNO ni buang masa aje!

Kita orang Malaysia tak main kaum, cuma main judi, saham dan pompuan!

Let's bury UMNO, Mahathir and his followers!

Anonymous said...

pesal la org melayu ni sensitip dgn keris??? Bleh kira dgn jari rumah melayu mana yg ada keris. Lambang keris kat bendera umno tu bukan represent melayu tp represent certain quaters melayu (pinjam ckp najib). Pasal mati org umno kebumi pun jadi modal, igt org melayu bukan semua umno daaaaaaa

Anonymous said...

anon 1.32pm

saya ni cina, tapi makan belacan juga. cakap bahasa melayu kat rumah.

saya tak benci UMNO, hanya benci si Mat Keris Satu dan Dua dan sesetengah orang kat UMNO yang bodoh sombong macam nak mampus!

beruk oh beruk, balik lah ke hutan

uncleB said...

Bro,
I am sure that Anon 1:32 fler really got your goat with his absolutely insensitive and moronic remark. Quite apparent by your most justified and intelligent response to his comment. Rest assured that Allah the Most Merciful will ensure you will have more than enough righteous Muslimin ready to do the needful when it comes your time to be "kafan"ed. May God continue to bless your work.

old jurongian said...

rocky's bru--1.46 pm

Well said bro. Couldn't put it any better than that.

anon --1.32pm--sepatut nya -hang lah insaf. Sepatut nya--pemimpin UMNO lah yang patut insaf !
However, looking at some of the comments and actions taken by some of the new Ministers do not show this at all.

They are still going about with their arrogance. After all it is arrogance that makes that man to wave his kris about.

And NOT ALL MELAYU AGREE WITH THIS KRIS-WAVING ANTICS !

huey mei said...

aku rasa ni bukan kes keris lagi ler...

RaZmaTaZ said...

Hahaha even the Malays are bitching about the keris?

Those are theatrics to go with the rhetorics. Nak cium ke, nak hanyun ke.. buat la, janji jangan tikam.

Non-Malays see it as a symbol of racism and bigotry. Why? Why do they not see 'bacaan doa' as such as well? Because the keris is a weapon of war? Then why do we have it in our national crest? (Got five sum more.) And why do our kings and sultan still wear them on ceremonial functions? This time I even hear the non-Malays shouting 'Daulat Tuanku.'

Now back to the issue at hand. Its up to KJ to decide to compete. Its his choice whether to suffer the embarrassment.

Btw, as I understand it, UMNO youth is supposed to be the 'devil's advocate,' the trouble shooter, the 'volunteer' for any frontline action. Instead, our current UMNO Youth head (with his keris unshealth) tackling the problem, he leaves it to one of his EXCO boys. So much for Jaafar Onn's legacy.

He has made a wise choice not to contest for UMNO Youth chief in coming elections. I think we need some one with brass balls to go with the keris if we wanna get UMNO back on the right track.

free said...

Hishamudin and Khairy are bloody racists. It's good to hear that Mukhriz is contesting. Too bad I cannot vote, otherwise my vote goes to Mukhriz.

Rauff said...

Answering to first Anonymous:

Aiks....confirm ke semua org UMNO berkiblat sama? Syarat jadi ahli UMNO adalah berbangsa Melayu tidak dikatakan harus Muslim.

Lagipun Melayu tak semestinya Muslim. Hidup ajal di tangan tuhan....aper kena mengena dengan UMNO kafankan? Dah tanggungjawab sebagai seorang Muslim menunaikan fardhu kifayah. Takde kena mengena pun dengan UMNO ke idak. Org PAS pun boleh tolong kafankan.

pua kang kang said...

Rocky, dia orang ni ingat dunia ni Umno dan Umno ni dunia. Apa yang hebat sangat tentang Umno sampai nak komen pun tak boleh. Satu je I nak tanya mamat tu, kalau betul Umno pembela bangsa kenapa selepas 50 tahun peratus pemilikkan harta orang Melayu masih di takuk lama.Nak salahkan orang lain jugak ke. Bukankah dari perdana menteri sampai ke ketua ketua jabatan yang merancang dasar di "kawal" oleh Umno. Bila kebaculan Umno didedahkan, orang macam mamat tu lah yang naik angin.. tak sedar diri mereka disuntik racun perkauman demi survival politik atasan. Keciiiian ngan mamat tu

Anonymous said...

Is there anybody else out there who want to contest other than MM,MKT and KJ.

At this rate, UMNO will be run by Tun Razak/Tun Hussein Onn Family and now TDM family is jumping into the fray. All are spoilt rich brats who do not really know the meaning of starting from scratch and struggling for a living.

This is another reason why UMNO is losing its relevance.I rest my case.

Rgds,

KNA

Zulkifli said...

anyway ...kita perlu adil untuk semua bangsa tetapi semua bangsa perlu setuju bahawa hak istimewa orang melayu di Malaysia perlu dijaga..berapa banyak sangatlah negara yang ada bangsa melayu ni ....saya rasa saudara rocky juga setuju...hak bangsa melayu perlu dijaga tanpa meminggirkan hak bangsa lain untuk hidup aman damai...kita tak mahu jadi macam negara jiran kita yang tak adil langsung kepada orang melayu pun...


mainan keris keris ni kalau di campur corruption tak bina bangsa melayu pun....

Anonymous said...

Bro,

"Undi Pos' akan diganti dengan "Undi Pre-Paid®".

LOL.

Anonymous said...

eddy!

Ketua Wanita = Rafidah????

Diamond queen Rafidah??? Cukuplah, Undurlah, Rafidah.

http://mylivingwall.com/v2/blog/?p=86

Anonymous said...

rocky,

at least something from son himself....any news from SIL? KJ n pak lah have no answer....if someone is telling lies about you, what will you do? u will tell people that is all lies but i here nothing PAK LAla la laaaa and SIL...i guess TDM is telling the truth then.....

Anonymous said...

zulkilfli-5.48pm,
siapa yg tak adil dengan melayu jiran kita.
Patut belajar dari mereka berdiri dengan megah bukan terminta-minta.
Lagipun 10thn saya kerja kat sana dah cukup masak.
bukan nak menyokong tapi yg benar
kita kat sini dah lama kena tipu tapi masih berkhayal.
so yg terpekik=pekik temph hari kat pulau pinang ituhari lagi kena tipu.
so bikin malu aje!!!!!!!!!!

zealot said...

Bro,

U got it right. this anon 1:32 can't stand the heat.

umno ni penyamun, penyangak, pembohong, pencuri....sumalah. sebab tu la org melayu sendiri pun benci. Nik aziz pun kata, sekarang ni orang tak pakai keris dah, pakai pistol.

Itu keris kita kasi patah patah, buat sup, bagi anon 1:32pm makan.

Anonymous said...

Kesian Melayu,

UMNO adalah parti yang akan menjatuhkan maruah orang Melayu.

Nama parti "Untuk Melayu No Otak", penyokong UMNO malangnya terdiri daripada orang orang Melayu yang tidak gunakan otak tetapi saperti lembu di cucuk hidung. Mereka di tipu oleh pemimpin melalui ketuanan Melayu dan agama untuk nenutupkan rasuah yang memperkayakan segolongan pemimpin UMNO sahaja.

UMNO telah menjalankan banyak projek projek untuk meninggikan maruah orang Melayu sampai ke tahap macam orang Melayu ta ada bebolehan langsung ( inferiority complex).Angkasawan apa? orang dengar angkasawan malaysia semua ketawa tetapi orang UMNO sangat bangga.Daya bebolihan adalah bergantung keatas sikap mental positif and daya upaya bukan nya sokongan UMNO. Ada ramai Melayu yang berjaya tetapi tidak di Malaysia kerana ta bolih tahan penipuan dan di perbodohkan oleh UMNO.

UMNO mempergunakan umat dan bangsa bertalu talu tetapi Melayu baru ini sedar, bagi mereka yang bolih buat fikiran sendiri. Agama tak salah, orang yang gunakan agama untuk menutup penyelewengan.

Ada orang nak sokong Khairy kerana dia hansem, guna otak la, undi kerana hansem atau pemimpin yang jujur dan bebolihan? Ini lah penyokong UMNO.

Keluarkan Keris untuk apa? Nak tipukan orang melayu ya melalui ketuanan dan agama? Orang cina geling kepala sahaja, inikah pemimpin melayu, kesian orang melayu. Pemimpin macam ini tak ada modal sendiri pun bolih ada pengikut.

Ali Rustam hilang kemana? Senyap sahaja. Dia kata dulu Cina dan India boleh balik, tak perlu sokongan dan undi mereka, UMNO sendiri bolih jadi kerajaan, Sekarang UMNO di pegang olih orang Christian dari Sabah dan Sarawak. Ini lah pimpinan UMNO, ta ada otak bila cakap? Tapi orang melayu suka dia, fikir mendalam la kawan sabelum Malaysia karam macam Filipina kerana rasuah.

Khairy bolih tanding dengan Mukriz dan Toyo, tapi ingat sekarang ta ada postal votes dan electrical blackout di Rembau. Gunakan duit sahaja la, duit dapat daripada mana? SSSShhhhhhhhh nanti Khalid dan Guan Eng tahu susah.

Ramai orang melayu yang bijak hantar anak mengaji di sekolah cina tetapi UMNO ta mahu dirikan sekolah cina takut ramai melayu pandai memikir sendiri dan UMNO hilang quorum untuk menipu. Anak pemimpin UMNO sekolah luar negeri dalam bahasa inggeris tetapi orang melayu UMNO di bagi bahasa malaysia saja supaya mereka bolih di kung kong selama nya, dulu nya di panggil sekolah kambing.

Orang melayu kebanyakkannya baik , tetapi melayu UMNO khianat terhadap kaum dan agama sendiri.

KerinchiGuy said...

rocky said: Remember, no Undi Pos to help anyone in December!


sorry, rocky for being off-topic. i do not mean to derail this post. but talking about undi pos, what is the latest news of chegubard's intention? is he still able to seek legal recourse to declare rembau result null and void because of the counting irregularities he mentioned at his press conference tempoh hari?

Anonymous said...

salam bro,
check this out!
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Political_blog
maybe u can do something 'bout this.
-peace

LING LING CHATT said...

do not say no "undi pos" to help umno in december.

umno can create "undi pos" from umno members located and/or based in Mangolia one.... fly in by MiG30.

if Man can turn Monkey and win election, where Men selected Monkey to be Leader; hence it is possible UMNO Malays also found in Mangolia with all of them having 'bin' and 'binti' Razak, if not Abdul.

boleh ma...

walaweh said...

Dear my Puchong lad......Mr.Ahiruddin Atan AKA Mr. Rocky,

What for KJ nak fight for Pemuda, instead dia dah jadi PM.......kenapa nak perlukan jawatan sedangkan dia yang berkuasa menentukan catur catur UMNO.......selagi mana Pak Lah lah lah lah being a PM..........no point KJ fight for any position selagi Pak Lah ada........ada dan tiada Pak Lah menentukan KJ.......

and kalau dia ada position, itu akan membuatkan pergerakannya lebih terbatas.....fokusnya akan banyak ditumpukan kepada jawatan itu.......dan kurang tumpuan di sektor lain......

beleive me, KJ takkan bertanding mana-mana jawatan selain current position.........timbalan pemuda...........

or

dia akan terus lompat ke jawatan timbalan presiden terus or paling koman pun naib presiden.......

Believe it or not

Srikanth Siva said...

Lately KJ has been very very silent....wat happened?

on an unrelated topic, i wish i could romance puteri umno...she is hot (and a blonde too) but now a deputy....

i always wanted to make love to a deputy.

Anonymous said...

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/4/4/nation/20080404180834&sec=nation

da idiot a.k.a grown up puppy is now blaming MIC! I really don't know how much lower this stupid dog would put his tongue... nak muntah la dengan perangai ko' bodoh!

Anonymous said...

Is there a possibility that hisham will try to go for VP??

norizan sharif said...

Sdr Eddy, sedikit pembetulan. Ketua Putera UMNO tak sama taraf dengan Ketua Puteri UMNO. Puteri UMNO ialah "sayap" parti. Ketua Puteri, Ketua Wanita dan Ketua Pemuda adalah sama taraf dengan Naib Presiden UMNO.

"Putera UMNO" hanyalah satu BIRO dalam Pemuda UMNO. It has nothing to do with the UMNO constitution. Boleh diadakan dan boleh ditiadakan. Saya tak faham siapa yang namakan "Putera UMNO" nama penuhnya "Biro Putera UMNO" .. it is so confusing laaa...

Anonymous said...

Mak Nyah, you must be either one of the 4th floor boys, or one desperate bapuk...

Anonymous said...

UMNO parti keramat kalau AAB terus berkuasa, macam kubur keramat tempat orang cari nombor tu. Dah terkubur lama lah tu maksudnya! Pasai tu jadi keramat

Anak UMNO

Anonymous said...

i'm not sure if mukhriz wil win..
we'll never knoe of that kj fler wont just sit down expecting for a free post..
we'll never knoe...

hmph.!

Dayak prince said...

The reason for Kerishumudin to not to defend youth post is enable him to "Chicken out" form his annual "Keris show". Malu lah dia!

John Weinthal said...

MALAYSIA'S MOST (un)WANTED
Take Page 6 of NST April 5. Affix
to backing board. Throw dart. Every head a winner.

Anonymous said...

dayak prince hisham lost all i guess instead of putting the keris in the sheath he put it in his pants....lots of wayang kulit this hisham!

Anonymous said...

srikunth u banyak horny kalo mau blonde bayar la saya tunggu...tapi size u mesti berpatutan ok darling...kalo tidak jangan buka mulutla

Anonymous said...

Saudara Rocky,

Saya rasa dari sudut peribadi saya, Dato Mukhriz tidak layak jadi KP m'sia ataupon menantu PM, kerana 2 sebab. Sebab pertama, niat atau Nawaitu mereka utk mempertahankan ideologi bapa mereka dan keduanya sebagai ahli ANSARA pertubuhan di naungi Mukhriz, belum apa apa lagi jasa atau sumbangan yang dirasai lagi.

Masih jauh orang orang UMNO utk mengahayati perjuangan sebenar bangsa kita, yang ada pon dah tua atau terkeluar dari politik mainstream dan lebih menyedihkan, yang masuk pembangkang dan beretorik semata mata.

Saya lihat, golongan bloggers hari ini main bantai dan hentam dan kredibility bloggers pon agak menurun, kerana dgn kekalahn besar BN baru ini, bloggers perlu lebih membantu masyarakat dan bukannya membantu mana mana parti spt Jeff Ooi bangang yang memang di bayar oleh DAP.

We have to remain a political as bloggers.

Salam

Izat Mustaqim

Anonymous said...

Srikanth Siva ... you sure you want to make love to the deputy Puteri? If I am not wrong, she resembles a sofa set from Courts Mamouth. You ok? Pls rethink.