Wednesday, August 13, 2014

Khazanah can make this man CEO of the new Malaysia Airlines and get it really over with

Got his wish

Alias Aziz the MAS Employees Union chief, has gotten what he and his union wished for so I see no reason why he should be whining. In May, merely two months after MH370 vanished, Alias repeated the union's demand that the airline be restructured,  telling no less than PM Najib Razak himself that the national airline was losing money because the top management lacked the experience in running airlines (Union calls for PM to shake up airline).

Alias has gotten his wish granted (Khazanah to take over MAS) so he shouldn't be bitching, right? Wrong.

Yesterday, he claimed that he was NOT informed of a meeting called by the Mas management with the unions. Did he lie?

See the claim he made and an internal record that says otherwise:

Business News


MAS Employees Union in the dark

Tuesday, 12 August 2014

PETALING JAYA: MAS Employees Union (Maseu), the biggest union of the members of the airline, said that it had not been invited to attend the briefing by the chairman and management yesterday.
“They did not write to us to notify us about the meeting. I have not received anything,” said Maseu president Alias Aziz when contacted yesterday.
Maseu is the most vociferous union and in 2011 had successfully lobbied to unwind the share-swap agreement between MAS and AirAsia Bhd.
Of the eight MAS unions and associations, only Maseu representatives were not at the briefing yesterday. - Ends

Here's the record on the 2 min 24 sec phone conversation purportedly to inform one Alias Abd Aziz about the meeting between the managment and the union:







12 comments:

Anonymous said...

Lancau punya Alias si pembohong

Alias memang layak jadi CEO bahagian cabin kerana dia pakar dalam menyapu kontrak cabin maintenance dengan seoang top executive MAS suatu masa dahulu.

Lagi banyak dia boleh sapu.

Sebagai ketua MASEU apa yang dia buat untuk MASEU dan MAS? Lagi jahanam adalah!!!

F to all Union said...

Ada satu lagi official MASEU tu Jabarullah tu adalah macai Idris Jala yang jahanamkan MAS untuk Air Asia

Dah jadi macai Idris Jala tu maknanya dah sapu dari dalam.

Berlakun lah union2 ni.

Tutup MAS dan start baru. Ambik balik yang elok2 saja.

Mudah untuk tutup union penyamun ni semua.

Bising lah kau melalak2 ... duit dah takde apa ko nak lagi? Puas nyamun MAS????

berasiam said...

yang dahulu memperkenalkan bundling - unbundling adalah binafikir yang dianggotai azman mokhtar. hasilnya masterusberpenyakitdan semakin uzur.sekarang orang itu telah bertampuk di kerusi no1 khazanah. orang yang sama gagal pulihkan mas suatu ketika dahulu mahu memulihkan mas sekali lagi. kalau ikut tradisi, orang yang gagal kena pecat atau berhenti, di negara kita orang yang sama dapat peluang berkali2. Malaysia Boleh!

vinnan said...

Mahathir betul, MAS akan mampus.

Sedih sekali satu ikon Malaysia yang diketahui seluruh dunia dibunuh oleh orang UMNO.

Tak apalah

Hidup Melayu. Eh Eh Salah

Hidup PAS. Kah kah kah

Anonymous said...

The new CEO of MAS should be Azman Mokhtar with all his cerdik panda from Khazanah taking over the senior position. Let's see whether he really knows how to run a business or he is just another useless text-book bugger.

Anonymous said...

seBagai warga Asing , AirAsia nampak
macam besar dari Mas. Asia a big continental.

Anonymous said...

How about The Voice as the new CEO of MAS. He seems to pandai condemn others. Let him take the driving seat of MAS and let's see if he knows what the fxxx he is talking about.

charleskiwi said...

A good union man does not necessary make him a good CEO, but right now MAS has nothing to loose. After all nothing has changed, MAS management is still controls by the government.
Looking at the loading of the two flights involved in the disaster they were more than satisfactory and yet MAS is still losing by the plane load.
Something is not right, it must be the spending of MAS, they say it is hard to make money but it is very much harder to keep them and this must be the case with MAS !

Anonymous said...

MAS lose because of ppl like Alias.

Tsnya dia kenal ke Abdullah Md Zaid

Anonymous said...

I would look at it this way.

A voice is just a blogger and he is not a ceo or airline manager. He may have his source and it could be wrong.

As far as the public see, some of his views make sense. For instance, azman mokhtar is the real ceo of mas for 15 years and he has failed.

He is doing the same failed formula as before done during idris to do a cut across the board retrenchment. Might as well admit he does not what the f that he is doing and resign!!!

Why argue over who is the next ceo? Should we rid MAS off the real ceo that failed for the past 15 years!!!!

Something is wrong with this country when one has to expect a writer or blogger to manage when there are talented managers and ceos around and in MAS.

Keep blogger n writer do what they are best for ie to blog or write

MAS 15 billion setahun said...

Pendapatan MAS adalah 15 billion setahun dari jualan tiket.
15 billion bukan bayaran ansuran tetapi tunai! Cash flow MAS begitu mewah sekali, tiada penumpang yang terbang sebelum membayar. Satu bisnes yang garanti dapat duit punya.
Sebab itu Idris Jala di tukar jadi Senator bila geng Nor Yakob, Azman Mokhtar benggali semua ni nak curi MAS bersama Nazir Razak konon kerugian.Nak bagi Tony Fernandes. Habis 15 billion operasi MAS, sampai tak cukup. Masuk akal ke? TM pun pendapatan 10 billion je setahun dengan bil tak terkutip dll.

Mafia India dalam Kerajaan UMNO said...

Mafia India yang berselindung disebalik kerajaan Melayu UMNO sejak Mahathir Kutty.
Senarai orang orang Tamil,benggali yang dilantik hakim, diberi lesen dan konsensi oleh Mahathir Kutty perlu diketahui oleh orang Melayu dan ahli UMNO.
Syed Mokhtar
Ananda Krishnan
Nagalingam
Ali Abul
Sri Ram
Ali Hamsa
Nor Yakub
Tony Fernandes
Shamsudin Kadir
Mohkzani
Mirzan
Irwan Srigar
Azman Mokhtar
Pradeep Kumar
Mark Rozario CEO Inovasi
Ranjit Ajit Singh SC
Kamal Jit Singh Chairman Inovasi
Subahan Kamal
Merican this
Merican that Talent Corp bawa balek Cina pandai
Kaur Monopoly Commission
Mahathir telah meletakan orang India dalam kerajaan UMNO untuk membahagikan pelabuahan, frekuensi, satelit beras kepada orang India/Tamil/Benggali
Malah melantik seorang lagi Tamil Anwar sebagai timbalan dia sedangkan ahli UMNO tidak setuju.
Konspirasi kewangan ini membuat cerita di NST dan UTusan Star tentang keburukan syarikat milik kerjaan Melayu.
Atau mengembar gemburkan merger syarikat PNB untuk keuntungan Nazir Razak.
Terakhir merger Bank oleh Nazir.
Dividen PNb untuk orang Melayu tetap tidak berubah tetapi komisennya beratus juta telah dikaut oleh Nazir.
Paling senang untuk dapat komisen adalah merger syarikat syarikat Kerajaan Melayu dengan CEO di ganti oleh mereka yang telah dibela oleh Nor Yakub.
Seperti Zafrul, 4 billion loan kepada Mokhzani.
Begitu mudah untuk merompak jumlah yang besar tanpa disedari melalui bank dan EPF.